Mana short

Vragen over Magic: the Gathering? Of kom je ergens niet uit? Stel hier je vragen met betrekking tot de spelregels van Magic the Gathering.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Chaos
Wizard
Berichten: 590
Lid geworden op: wo dec 03, 2008 8:52 pm
Locatie: Chaos wastes

Mana short

Bericht door Chaos »

mana short zegt dat je alle kaarten mag gaan tappen, en je de mana pool mag empty'en. Wil dit zeggen dat je al je tegenstander z'n landjes in de graveyard plaatst?
No mercy for the weak,
no pity for the dying,
no tears for the slain ...
Gebruikersavatar
altx
Wizard
Berichten: 1225
Lid geworden op: do jun 05, 2008 9:21 pm

Bericht door altx »

Nee, een landje is niet hetzelfde als mana. Een landje produceert mana.

Als je een landje tapt, gaat de mana in je mana pool (mana pool is je fictieve portemonnee). En je haalt vervolgens die mana weer uit je pool om spells/abilities te spelen. Ongebruikte mana in je pool gaat na elke step toch ook al weg. Dus iemands mana pool legen doet niet bijster veel.
Iron Maiden's gonna get you

Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!
Gebruikersavatar
Elvish Preshley
Adept
Berichten: 239
Lid geworden op: wo jan 13, 2010 4:33 pm
Locatie: omg. Utrecht

Bericht door Elvish Preshley »

Zijn landjes blijven gewoon in het spel.
Wat die kaart doet is alle landjes tappen en de mana die "opgeslagen" was in de mana pool door de plee spoelen :P

Edit:
altx is altijd sneller :oops:
Waar het weg is, was een wil
Bekijk mijn Wants & Haves: hier
Plaats reactie